İş ve Sosyal Güvenlik Hizmetleri – Yurt Dışı Borçlanması ile Emeklilik

Emeklilik ve emekli maaşı hesaplamaları yapılırken; Bağ-Kur ya da SGK prim ödeme tutarları, ödemelerin dönemleri, prim gün sayıları ve benzeri bir kaç faktör emekli olma zamanınızı ve emekli maaşınızı etkileyebiliyor.

Bu kapsamda yurt dışında çalışması bulunan kişilerin emeklilik hesaplamasında dikkate alabileceği bir faktör daha oluşuyor.

Türk vatandaşları, yurt dışında geçen hizmet süreleri için Sosyal Güvenlik Kanunu kapsamında borçlanabiliyor. Bu borç üzerinden gerçekleştirilen prim ödemesi ile beraber kişi Türkiye’de emekli olma hakkını elde edebiliyor.

Ventera Partners, alanında uzman İş ve Sosyal Güvenlik kadrosu ile yurtdışında geçirdiğiniz sürelerin Türkiye’de işleme alınması için size destek olabilir.

Yurt Dışı Hizmet Borçlanması İle Emekllik Uygulaması:

  1. Yurt dışında geçen 1 yıllık işsizlik süresi ile çalışma sürelerinin borçlandırılması.
  2. İkili sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında avantajlı emeklilik koşulları çerçevesinde emeklilik hakkı oluşturulması.
  3. Sözleşme aylığının tam aylığa dönüştürülmesi iş ve işlemlerinin yürütülmesi.

Şirket Üst Yönetimi İçin Avantajlı Emeklilik Koşullarının Takibi:

Hizmet verilen işyeri işverenleri ya da tüzel kişiliğin üst yöneticileri için bugüne kadar olan hizmetlerinin (hizmet cetveli üzerinden) tetkik edilerek, emeklilik açısından en avantajlı koşullarda en erken ve en yüksek emeklilik aylığının bağlanması için gerekli iş ve işlemlerin yürütülmesi.

Yurt Dışı Seyahatlerde Sağlık Yardımı Müstehaklık Belgesi Oluşturulması:

Ayrıca Üst Yöneticilerin yurt dışı seyahatlerinde yurt dışında sağlık yardımı alma durumlarına karşın önceden alınması gereken ve ikili sosyal güvenlik sözleşmeleri çerçevesinde belirlenen formülerler çerçevesinde gerekli hazırlıkların yapılması iş ve işlemlerinin yürütülmesi.