Deneyim Tasarımı

Deneyim Büyümeyi Sağlar

Günümüz pazarında, müşteriler her zamankinden daha fazla güce sahip; sınırsız seçenekler, bilgiye anında erişim ve fikirleri şekillendirme yeteneği ile işletmelerle ne zaman, nerede ve nasıl etkileşime gireceklerini dünden çok daha iyi biliyorlar.

Alakalı ve rekabetçi kalabilmek için işletmelerin dijital teknolojilerle geliştirilmiş olağanüstü deneyimler sunması çok önemlidir.

İletişim

Misyonumuz, ilgi çekici ve anlamlı deneyimler yaratan dijital çözümler tasarlayıp işletmenizin değişen müşteri beklentilerini karşılamasına yardımcı olmaktır.

En son teknolojiyi derin bir kullanıcı davranışı anlayışıyla birleştirerek, işletmenizin müşterileriyle yeni ve heyecan verici yollarla bağlantı kurmasını sağlıyoruz.

Odak Noktamız: Geleceği Tasarlamak

Kötü deneyimin bir seçenek olmadığını ve iyi müşteri deneyimi yaratmanın çok yönlü bir zorluk olduğunu anlıyoruz.

Harika bir deneyimin temel unsurları arasında hız, rahatlık, tutarlılık, samimiyet ve insani bir bağ bulunur. Bu, teknolojiyi daha insani hissettirmeyi ve çalışanları daha iyi deneyimler yaratmaları için güçlendirmeyi içerir.

Amacımız, günümüzün dinamik pazarında müşterilerin gelişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan olağanüstü deneyimler tasarlamak ve sunmaktır.

Hizmet Kapsamı

1- Strateji

Fiziki, online veya müşteri hizmetleri etkileşimleri yoluyla işletmenizin tüm temas noktalarında tutarlı ve anlamlı bir deneyim yaratıyoruz

Olağanüstü deneyimler sunmaya yönelik kapsamlı bir plan geliştirmek için kullanıcı araştırması, kullanıcı deneyimi tasarımı, marka kimliği ve müşteri yolculuğu haritalaması gibi faktörleri dikkate alıyoruz.

Çıktılar:

1-Müşterinin Sesi (Voice of Customer-VoC) Analizi:

Ürün veya hizmetinizle ilgili müşteri ihtiyaçlarını, beklentilerini ve deneyimlerini anlamak için müşteri geri bildirimlerini toplama ve analiz etme sürecini ifade eder.

2-Persona-Deneyim Haritalaması:

Personalar, işletmelerin müşterilerini daha insani ve ilişkilendirilebilir bir şekilde anlamalarına yardımcı olan, gerçek verilere ve içgörülere dayalı olarak oluşturulan müşteri segmentlerinin kurgusal temsilleridir.

Deneyim haritası, müşterinizin ilk farkındalıktan satın alma sonrası takibine kadarki deneyiminin görsel bir temsilini oluşturmayı içerir. Bu teknik, firmanızın müşteri yolculuğundaki sorunlu noktaları, boşlukları ve müşteri deneyimini iyileştirme fırsatlarını belirlemesine yardımcı olur.

2- Tasarım

Firmanızın müşterileri için ilgi çekici ve unutulmaz deneyimleri nasıl oluşturacağını ve sunacağını özetleyen bir eylem planı hazırlıyoruz.

Müşterilerinizin ihtiyaçlarını anlamayı ve iş hedeflerinize ulaşırken onlara değer katan deneyimler tasarlamayı hedefliyoruz.

Çıktılar:

1-Kullanıcı Deneyimi ve Arayüzü (UX-UI):

UX, bir kullanıcının dijital bir ürünle etkileşime girerken sahip olduğu genel deneyimi ifade eder. İşlevselliği, kullanılabilirliği, erişilebilirliği ve görsel tasarımı dahil olmak üzere kullanıcının ürünle etkileşiminin tüm yönlerini kapsar.

UI ise dijital bir ürünün görsel ve etkileşimli bileşenlerini ifade eder. Kullanıcının ürünü kullanırken etkileşime girdiği düzeni, renkleri, tipografiyi ve diğer görsel öğeleri içerir.

2-Bilgi Mimarisi

Dijital bilgileri kullanıcılar için anlaşılması ve gezinmesi kolay bir şekilde düzenleme ve yapılandırma pratiğidir. Bilgi mimarisinin amacı, kullanıcıların ihtiyaç duydukları bilgileri bulmalarını kolaylaştıran mantıksal ve sezgisel bir yapı oluşturmaktır.

3-İçerik Stratejisi

İçerik stratejisi dijital pazarlama ve iletişimin temel bileşenleridir. İçerik stratejisi, belirli iş hedeflerine ulaşmak için tasarlanan içeriğin planlanması, geliştirilmesi ve yönetimi anlamına gelir. İçerik oluşturma, bir kitleyi bilgilendirmek, eğitmek veya eğlendirmek için tasarlanmış yazılı, görsel veya işitsel içerik üretme sürecidir.

3- Teknoloji

Firmanızın işlevselliğini artırmasına, kişiselleştirmeye, erişilebilirliği iyileştirmesine, ve ölçeklenebilirliği etkinleştirmesine teknoloji ile olanak sağlıyoruz.

İşletmeniz, teknolojiden etkin bir şekilde yararlanarak, müşterilerin gelişen ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan olağanüstü deneyimler sunabilir.

Çıktılar:

1- İşlevselliği geliştirme:

Teknoloji, ürün ve hizmetlerin işlevselliğini artırarak onları daha uygun, verimli ve etkili hale getirebilir. Örneğin, mobil uygulamalar, sohbet robotları ve yapay zeka destekli araçlar, süreçleri kolaylaştırmaya ve müşterilere kişiselleştirilmiş deneyimler sağlamaya yardımcı olabilir.

2-Kişiselleştirmeyi etkinleştirme:

Teknoloji, işletmelerin tercihlerine ve davranışlarına göre müşterilere kişiselleştirilmiş deneyimler sunmasını sağlayabilir. İşletmeler, verileri toplayıp analiz ederek her müşterinin benzersiz ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını karşılayan özelleştirilmiş deneyimler oluşturabilir.

3-Erişilebilirliği iyileştirme:

Teknoloji, ürün ve hizmetleri daha geniş bir insan kitlesinin kullanımına sunarak erişilebilirliği iyileştirebilir. Örneğin, yardımcı teknolojiler, engelli kişilerin dijital içeriğe erişmesine ve dijital içerikle etkileşime girmesine yardımcı olabilir.

4-İnovasyonun etkinleştirilmesi:

Teknoloji, işletmelerin müşterilere benzersiz ve değerli deneyimler sağlayan yeni ürün ve hizmetler geliştirmesini ve yaratmasını sağlayabilir. İşletmeler, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve blockchain gibi gelişen teknolojilerden yararlanarak rekabette öne çıkan yenilikçi ve ilgi çekici deneyimler yaratabilir.

Uzman Ekibimiz Büyüme Yolculuğunuzda Daima Yanınızda

Ezgi Güçok
Dijital deneyim & strateji

  • Süreç Yönetimi
  • Dijital Dönüşüm
  • Deneyim Tasarımı

Ventera ile tanışmaya hazır mısınız?

Uzman kadromuz ve bilgi birikimimizle size yardımcı olmak için buradayız.













    İlgili Blog Yazıları

    Müşteri Odaklı Marka Yaratma: İşinizi Büyütmek ve Sadık Müşteriler için İpuçları

    Merhaba sevgili okuyucular! Hepimiz, iş dünyasının hızla değiştiği, rekabetin kızıştığı ve müşterilerin seçeneklerinin çoğaldığı bir çağda yaşıyoruz. Peki, bu koşullarda başarılı bir işletme olmanın anahtarı [...]

    Devamını okuyun
    E-Ticaret Nedir?

    Elektronik ticaret ya da e-ticaret, mal veya hizmetlerin elektronik yollarla satın alınması, satılması veya değiş tokuşunun gerçekleştirildiği süreçtir. E-ticaret kavramı, tamamen çevrimiçi gerçekleştirilen ticari işlemleri [...]

    Devamını okuyun